We laten zien hoe schrikbarend makkelijk de drug 3-MMC te verkrijgen is
Jesse Sprikkelman had binnen een paar klikken 3-MMC in handen.

We laten zien hoe schrikbarend makkelijk de drug 3-MMC te verkrijgen is

Voor mensen die naar een drugsverslaving neigen is het continue bellen van de dealer vaak een grote stap. Dit kan een stap zijn die ervoor zorgt dat iemand niet doorslaat met het drugsgebruik. Maar dit is bij 3-MMC niet aan de orde, omdat het schrikbarend makkelijk te verkrijgen is.

3-MMC is een hele gevaarlijke en ook verslavende drug. Omdat het legaal is in Nederland heb je het binnen een paar drukken op de knop op je keukentafel liggen. Wij probeerde het en kochten voor 10 euro 1 gram 3-MMC. En inderdaad: binnen een paar dagen lag het in de brievenbus.

Tactus ziet het gebruik in de regio toenemen en "ook wij zien dat het behoorlijk verslavend is", legt woordvoerder Jeanette Ooink uit. Waarom het gebruikt wordt? "Men vind het effect lekker, het is goedkoop en legaal."

Geen informatie

Doordat je het zo in je brievenbus hebt maakt het de kans op een verslaving alleen nog maar groter. Veel jongeren in de regio gebruiken de drug maar er is momenteel geen enkele partij die waarschuwt voor de gevolgen en gevaren. De gemeenten hebben het er bijvoorbeeld nooit over.

Verslaggever Jesse Sprikkelman laat zien hoe schrikbarend makkelijk het te verkrijgen is....

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.