Politie maakt zich zorgen om gebruik designerdrug 3-MMC in de regio

Politie maakt zich zorgen om gebruik designerdrug 3-MMC in de regio

Steeds meer jongeren gebruiken de, legale, drug 3-MMC in de regio. Het politiekorps wat in de regio krijgt hier steeds meer meldingen van. De drug wordt ook wel Miauw Miauw of Poes genoemd.

3-MMC is een stof die de afgelopen jaren steeds bekender is geworden. Het is legaal en staat niet op de Opiumwet. Wel is de overheid bezig met een wet die groepen designerdrugs, waaronde deze en een hele boel andere drugs, te verbieden. Vooral jongeren lijken de weg naar de drug makkelijk te kunnen vinden. 

"Binnen het bewakingsgebied van de politie IJsselstreek krijgen we signalen dat jongeren 3-MMC gebruiken", legt een woordvoerder van de politie uit. "Het is echter niet zo dat we dagelijks meldingen krijgen of jongeren aantreffen die hier onder invloed van zijn." 

Hoe werkt het?

3-MMC werkt stimulerend en licht bewustzijnsveranderd. Gebruikers van deze drug hebben vaak behoefte om contacten te maken en voelen meer zelfvertrouwen. Ook voelen ze zich alerter, blijer en kennen ze geen vermoeidheid. 

Deze drugs kent vele risico's waaronder: een verhoogde lichaamstemperatuur, angst, hallucinaties, rusteloosheid en nog veel meer. Ook kan dit verdovingsmiddel verslavend zijn en kun je na gebruik een hevige kater krijgen. 

De drug is gevaarlijk. Wil je het toch proberen? Dit zijn de do's & dont's...

Hulp nodig?

Ken je naasten die het gebruiken, maak je je zorgen om je eigen gebruik of heb je klachten na het gebruiken van drugs? neem dan contact op met de drugsinfolijn via 0900-1995.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.