Berenjacht, bijzondere vondst en blije horeca-ondernemer: dit is het meest aangeklikte goede nieuws van 2020
In juni mocht de horeca weer open na een lange sluiting.

Berenjacht, bijzondere vondst en blije horeca-ondernemer: dit is het meest aangeklikte goede nieuws van 2020

Het afgelopen jaar was een lastig jaar. Maar er zijn toch genoeg positieve dingen gebeurd. Om de nadruk niet teveel op het negatieve nieuws te leggen hebben we de vijf best gelezen artikelen, die goed nieuws bevatten, op een rij gezet. 

Horeca-ondernemers euforisch nu ze na tweeënhalve maand weer open gaan

Horeca-ondernemers waren opgelucht dat ze op 1 juni eindelijk hun deuren weer mochten openen. Om 12.00 uur openden de meeste restaurants en cafés om gasten met open armen, op anderhalve meter afstand, te ontvangen. Zo'n tweeënhalve maand moesten de ondernemingen gesloten blijven op last van de overheid, om zo de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder onder de video...

Bijzondere archeologische vondst gedaan bij Zutphense IJssel

Een amateurarcheoloog vond onlangs een lakenlood op het strand langs de IJssel bij Zutphen. Uit onderzoek bleek dat het een keurlood is van laken (textiel) van de stad Amsterdam. Dit soort loodjes werd aan dure stoffen bevestigd als een keurmerk en teken van kwaliteit, waar de betreffende stad garant voor stond.

Lees verder onder de foto...

 | Gemeente Zutphen

Heuse berenjacht tijdens coronacrisis: 'zet je teddybeer voor het raam!'

Tijdens het dagelijkse 'ommetje', om toch even buiten te komen, iets leuks te doen hebben voor kinderen. Dat is de insteek van de 'berenjacht' die Maaike Calis uit Eefde op heeft gezet. De oproep is simpel: zet een teddybeer voor je raam. Kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, kunnen dan tijdens de wandeling beren spotten en tellen. "Het is bizar hoeveel mensen hierop reageren, superenthousiast zijn en hieraan mee willen doen", vertelt ze.

Lees verder onder de podcast...

Syrische Sami Mtan opent eigen supermarkt in Zutphen

Sami Mtan (40) runde in zijn thuisland Syrië telefoonwinkels, meubelzaken en restaurants en was gelukkig met zijn gezin. Maar daar kwam een eind aan vanwege de oorlog. Als asielzoeker kwam hij terecht in Nederland, en stilzitten wilde hij niet. Volgende week opent hij een supermarkt in Zutphen. Opgeven zit niet in zijn DNA. Ondernemen wél en daar gaat hij dan ook flink mee door. De supermarkt in Zutphen is de derde vestiging, de andere twee zitten in Deventer.

Lees verder onder de foto...

De nieuwe supermarkt van de ondernemer. | Vera Wolters / LGLD
De nieuwe supermarkt van de ondernemer.

TafelPraat met Luxor-directeur Hans Heesen: 'Zutphense cultuur trekt steeds meer jongeren'

Met het cultuuraanbod van Zutphen zit het wel goed, stelt Hans Heesen, directeur van het Luxor Theater in Zutphen. Wel kan het beter zichtbaar worden, vertelt hij in de rondreizende talkshow TafelPraat. Presentator Jesse Sprikkelman praat met Heesen over het cultuuraanbod in Zutphen, maar ook over het cultuuronderwijs en of mensen het wel weten te vinden. Is er namelijk wel genoeg cultuuraanbod voor jongeren? Of vluchten die na hun middelbare schooltijd weg uit de Hanzestad. En wat heeft het Luxor Theater te bieden?

Lees verder onder de video...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.