SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Ondernemer Anton Menkveld (l) en verslaggever Harm Seubring (r).
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Horeca-ondernemers euforisch nu ze na tweeënhalve maand weer open gaan

ZUTPHEN - Horeca-ondernemers zijn opgelucht dat ze maandag eindelijk hun deuren weer mochten openen. Om 12.00 uur openden de meeste restaurans en cafés om gasten met open armen, op anderhalve meter afstand, te ontvangen. Zo'n tweeënhalve maand moesten de ondernemingen gesloten blijven op last van de overheid, om zo de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

"De gasten wilden gelijk om twaalf uur reserveren", vertelt Fady Merhame van Restaurant Sultani. "Lekker lunchen, lekker een hapje eten met een biertje erbij. In de zon of in de schaduw, super!" Merhame heeft zijn terras ook iets groter kunnen maken om de anderhalve meter mogelijk gemaakt. De gemeente heeft daarvoor toestemming gegeven.

Ook de MixxiM Lounge in de Vaalstraat is weer open. Maar het maximale aantal van dertig personen gaan ze daar niet halen. "Dertig man kunnen er best in maar niet op anderhalve meter", vertelt uitbater Anton Menkveld. "Boven kunnen we er acht kwijt, aan de bar vier en vooraan nog eens vier." Ook bij Restaurant Oriëntal kunnen er geen dertig gasten naar binnen. "Door de anderhalve meter maatregel kunnen wij maximaal zo'n zestien personen binnen hebben", aldus Roberto Yacoubi.

Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.