SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De LokaalGelderland-beer doet ook mee.

Heuse berenjacht tijdens coronacrisis: 'zet je teddybeer voor het raam!'

ZUTPHEN - Tijdens het dagelijkse 'ommetje', om toch even buiten te komen, iets leuks te doen hebben voor kinderen. Dat is de insteek van de 'berenjacht' die Maaike Calis uit Eefde op heeft gezet. De oproep is simpel: zet een teddybeer voor je raam.

Liever luisteren?
Journalist Jelle Seubring spreekt met Maaike Calis...

Kinderen, maar natuurlijk ook volwassenen, kunnen dan tijdens de wandeling beren spotten en tellen. "DeHet is bizar hoeveel mensen hierop reageren, superenthousiast zijn en hieraan mee willen doen", vertelt Maaike. "Het is echt heel leuk!" Het idee is niet origineel. "In mijn werk-app stuurde iemand een Twitterberichtje met een soortgelijke oproep. Toen dacht ik: dat moeten we hier ook doen."

'Doe het wel alleen'

Het RIVM roept ondertussen op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Bovendien zijn samenkomsten van drie of meer personen zelfs strafbaar. "Je moet inderdaad zoveel mogelijk binnenblijven en alleen voor de noodzakelijke dingen naar buiten", geeft Maaike toe. "Maar als je kleine ukkepukjes thuis hebt moet je soms wel even een wandeling maken."

Het moet dus niet een berenjact in groepen worden. "Zolang we niet met z'n allen gaan afspreken en gewoon alleen met je gezinnetje op pad gaat in je buurt moet het goedkomen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.