SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Metamorfose gevaarlijke Deventerweg in Zutphen gaat miljoenen kosten

  •  Twee dodelijke ongelukken
  •   07 november 2019 - 09:13
  •  

ZUTPHEN - De grote renovatie van de Deventerweg in Zutphen gaat meer dan tweeënhalf miljoen euro kosten. Althans, dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders. De renovatie is hard nodig, omdat de verbindingsweg erg verouderd en ook erg gevaarlijk is.

De weg staat zelfs bekend als de gevaarlijkste weg van Gelderland, bleek eerder dit jaar uit een onderzoek van Verkeersbureau VIA. In drie jaar tijd gebeurden er negen ongelukken, waarvan twee met een dodelijke afloop. Buurtbewoners klagen daarnaast vaak dat er te hard wordt gereden.

Miljoenen

De gemeente Zutphen wil nu 2,65 miljoen euro investeren. Daarmee moet de hele weg een grondige metamorfose ondergaan. Er komt veel groen, de weg wordt minder breed en fietsers krijgen de ruimte op een fietspad tussen de bomen, gescheiden van de rijbaan.

Het plan kost 437.000 euro meer dan verwacht, maar dat maakt de weg ook duurzamer voor de toekomst. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het extra budget. De vraag is of ze dat doen, gezien Zutphen bezig is met grote bezuinigingen.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.