Gemeente neemt eerste maatregelen kruispunt Deventerweg

Gemeente neemt eerste maatregelen kruispunt Deventerweg

Vanaf vrijdag geldt voor het kruispunt Van der Capellenlaan-Deventerweg-Industrieweg een tijdelijke verkeersmaatregel. Fietsers krijgen niet langer tegelijk met het gemotoriseerd verkeer groen licht. De aanpassing gebeurt rond 08.30 uur. De verwachting is dat de werkzaamheden een beperkte tijdsduur in beslag nemen.

De tijdelijke verkeersmaatregel is naar aanleiding van het ernstige verkeersongeval dat op 2 maart 2017 op het kruispunt Van der Capellenlaan-Deventerweg-Industrieweg plaatsvond. Onder omwonenden en weggebruikers is er onrust over de verkeersveiligheid van dit kruispunt.

Voorlopige aanpassing
Het duurt een aantal maanden voordat de uitslag van het politieonderzoek bekend wordt. Wanneer uit het politieonderzoek blijkt dat er een andere oorzaak heeft meegespeeld bij het ongeval, kijkt de gemeente opnieuw naar de verkeerssituatie en neemt dan als het nodig nieuwe maatregelen.

Langere wachttijd
De situatie van gelijktijdig groen (de 'oude' situatie) is een veel geziene oplossing in Nederland. Op de Deventerweg wordt dit door bebording en een knipperlicht ook extra onder de aandacht gebracht, en krijgen fietsers 2 seconden eerder groen dan gemotoriseerd verkeer. Het argument voor gelijke groentijden is dat het verkeer beter doorstroomt.

Nu de groentijden gescheiden plaatsvinden, betekent het langere wachttijden voor iedereen. "Het veelgehoorde risico daarbij is dat verkeersdeelnemers ongeduldig worden en door rood gaan rijden, wat nog veel onveiliger is. Het is daarom heel belangrijk dat iedereen zich aan de verkeersregels houdt."

 

 

Lees ook: Alle ongelukken op de Deventerweg afgelopen jaar

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.