Nog even ophouden in de stad: Zutphen stelt openbaar toilet uit vanwege bezuinigingen
Het enige 24/7 toilet in Zutphen, een plaszuil voor mannen.

Nog even ophouden in de stad: Zutphen stelt openbaar toilet uit vanwege bezuinigingen

Er komt voorlopig geen volwaardig openbaar toilet in de binnenstad van Zutphen. Er waren, naar aanleiding van gesprekken in de gemeenteraad vorig jaar, wel plannen. Echter zijn de kosten te hoog en wil het college er geen geld voor vrijmaken. Op dit moment zijn er alleen enkele plaszuilen in de stad te vinden, waarvan slechts één permanent te gebruiken is.

In april vorig jaar werd er al gekeken naar mogelijke locaties. Uiteindelijk kwam de Lombardsteeg als beste optie naar voren. In de tussentijd is er wel iets gebeurd, maar niet veel. "Er heeft een preverkenning plaatsgevonden. Daaruit blijkt de genoemde locatie kansrijk", vertelt gemeentewoordvoerder Robert-Jan Bax.

Onderzoek

De preverkenning is echter niet genoeg. "Er is een nader onderzoek nodig. Dat zou 30.000 euro gaan kosten." Dat geld is er op dit moment niet. Zutphen komt miljoenen tekort. "Het college heeft besloten dat voorlopig niet te doen vanwege de kosten en de bezuinigingen."

Die 30.000 euro is ook alleen voor het onderzoek. Voormalig wethouder Coby Penning gaf tijdens een forumvergadering vorig jaar aan dat een volwaardig toilet, welke ook geschikt is voor mindervaliden, zo'n 300.000 euro bij elkaar kost.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.