Gemeenteraad wil dat Zutphen meedingt voor staatswiet-experiment

ZUTPHEN - Een meerderheid van de Zutphense gemeenteraad wil dat de gemeente zich opgeeft voor het experiment met gelegaliseerde wietteelt. Dat roepen partijen op in een motie, ingediend door D66, GroenLinks, Burgerbelang en de SP.

Het is niet voor het eerst dat er in de raad gesproken wordt over legale wietteelt. Echter is er nog niet eerder iets concreets uitgekomen. Nu vanuit het Rijk er een landelijk experiment komt, willen de partijen dat Zutphen zich aanmeld. Uiteindelijk komen er slechts tien partijen in aanmerking voor de proef.

Veiligheid

Volgens de partijen is het gevoel van veiligheid de afgelopen maanden gedaald in Zutphen. Illegale hennepkwekerijen, waarvan er meerdere werden opgerold afgelopen maanden, zijn een oorzaak daarval.

Een voorwaarde voor het meedoen is dat de gemeente in gesprek gaat met coffeeshophouders. Alle drie de coffeeshops in de gemeente moeten ook mee willen doen.

De motie moet nog wel worden besproken in de gemeenteraad. Dat gebeurt op 20 mei. Echter hebben de indienende partijen samen al een meerderheid.

Eerder vroegen wij Zutphenaren wat zij van legale wietteelt vinden...

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.