Gemeente Zutphen ziet staatswiet wel zitten

ZUTPHEN - Vanaf aanstaande dinsdag kunnen gemeenten zich aanmelden voor het experiment met staatswiet. Het kabinet wil hier mee kijken of hennep en hasj gedecriminaliseerd kan worden geleverd aan coffeeshops. Zutphen ziet dit wel zitten! 

In de Zutphense gemeenteraad is al meerdere keren gesproken over het legaliseren van de wietteelt. Want momenteel mogen de coffeeshops het wel verkopen maar niet inkopen. Burgemeester Annemieke Vermeulen laat weten dat ze, mede gezien eerdere uitlatingen in de raad, genuanceerd positief staat tegenover het experiment met gereguleerde wietteelt. 

Samenwerking

Haar woordvoerder legt uit: “We zijn op dit moment aan het uitzoeken wat de precieze voorwaarden zijn. Als dat duidelijk is, gaan we in overleg met onze ketenpartners. We zouden het zelf mooi vinden om dit samen te doen met de andere steden binnen de stedendriehoek.”

Angst

Zutphen heeft drie coffeeshops. Eén van de eigenaren heeft eerder al eens toegelicht dat de huidige regelgeving echt lastig is: "Het zou fijn zijn als het achterdeurbeleid legaal gaat worden. Zo kunnen we onze dingen doen zonder angst."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.