Rechtsboven in beeld zijn de verdachten te zien.

Politie deelt camerabeelden van ernstige mishandeling in centrum Zutphen

  •  Zes verdachten in beeld
  •   08 februari 2019 - 16:40
  •  

ZUTPHEN - De politie heeft camerabeelden gedeeld waarop de verdachten van een ernstige mishandeling te zien zijn. Het gaat om een mishandeling van vier personen, die op 27 december vorig jaar plaatsvond in het centrum van Zutphen. De mishandeling zelf is niet gefilmd.

Lees verder onder de video...

Hoewel de verdachten slecht te zien zijn op beelden, hoopt men toch dat ze herkent worden. Aan het begin van de video zijn eerst de slachtoffers te zien, die kort daarna worden achtervolgd door meerdere verdachten. Het gaat om een groep van vijf jongens en een meisje. "Twee met een lichte capuchon, één met een donkere capuchon en één met een jas met een bontkraag. Even later komen er nog een jongen en een meisje achteraan gerend." schrijft de politie.

Later in de video is te zien dat twee van de verdachten terugkomen vanaf de Overwelving. "Het meisje praat met gebaren tegen de jongen. Daarna komen de andere verdachten terug lopen in de richting van Brasseroord. Eén van de jongens loopt daarna weer terug naar de groep en spuugt één van de aangevers in het gezicht."

Bij de mishandeling raakte één van de slachtoffers zwaargewond. Hij moest korte tijd in het ziekenhuis blijven. Ook de andere verdachten liepen verwondingen op. Over de aanleiding is nog niets bekend.

De politie hoopt op tips. Die doorgeven kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.