SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De mishandeling vond plaats op de Nieuwstad.
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Vier jongeren ernstig mishandeld in centrum van Zutphen

  •  In het ziekenhuis beland
  •   28 december 2018 - 14:24
  •  

ZUTPHEN - Vier jongeren zijn in de nacht van woensdag op donderdag, Tweede Kerstdag, mishandeld. Dat gebeurde op de Nieuwstad, in het centrum van Zutphen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Volgens een betrokkene, die anoniem wilt blijven, werden de vier aangevallen door een andere groep jongeren. Het incident vond omstreeks 04.00 uur plaats,tussen de Nieuwstad en de Overwelving.

'Schoppen en slaan'

Alle vier de slachtoffers zouden verwondingen hebben opgelopen. Eén van hen heeft zijn oogkas gebroken op vier plaatsen, waardoor hij in het ziekenhuis is beland. Volgens de betrokkene schopten en sloegen de daders er flink op los, ook toen de slachtoffers weerloos op de grond lagen.

De politie heeft de zaak in onderzoek, en zoekt getuigen. "We weten dat er vier jongens zijn mishandeld door vermoedelijk een grote(re) groep andere jongeren, maar wat er exact is gebeurd wordt onderzocht", vertelt een woordvoerder. Er is dan ook nog geen verdachte aangehouden.

Gerichte aanval

De slachtoffers spraken van een gerichte aanval. De politie kan dit echter nog niet bevestigen. "Of het inderdaad een geplande aanval is geweest zal ook uit onderzoek moeten blijken, het is nog te vroeg om daar nu iets over te kunnen zeggen."

De politie hoopt dat er omstanders zijn die het incident hebben gezien of het eventueel hebben gefilmd. "In het onderzoek hebben we er veel aan als mensen die daar die nacht waren en iets gezien, gehoord of misschien zelfs gefilmd hebben, contact met ons opnemen. Dat kan natuurlijk ook anoniem."


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.