Op Coming Out Day werd op veel plekken de regenboogvlag gehesen.

Middelbare scholen in Zutphen besteden steeds meer aandacht aan homo-acceptatie

ZUTPHEN - De middelbare scholen in de gemeente Zutphen besteden steeds meer aandacht aan het onderwerp homoseksualiteit. Dat blijkt uit rondvraag van deze nieuwswebsite. In 2016 kwam uit een soortgelijk onderzoek dat scholen het erg slecht deden. 

Eind november 2016 vertelde scholieren dat ze vonden dat er veel te weinig aandacht werd besteden aan het onderwerp LGBT+. Op het Isendoorncollege werd er amper in lessen gesproken over homo-acceptatie. Op het Pratijkonderwijs in Zutphen leek het zelfs een taboe te zijn. Toentertijd stelde de SP vragen in de gemeenterad over het onderzoek, daar gaf de wethouder aan dat de gemeente bezig is met het onderwerp. En dat blijkt goed te zijn gegaan!  Het is in de afgelopen twee jaar namelijk erg veranderd op de scholen. 

Regenboogschool

Het Isendoorncollege kwam slecht uit de test. Momenteel zijn hun scholieren juist het meeste te spreken over de manier waarop de school er mee om gaat. Het Isendoorncollege heeft zichzelf tot ‘regenboogschool’ gebombardeerd en ze hebben een GSA opgericht die veel doet met dit onderwerp. “Er wordt veel over gesproken, dat was twee jaar geleden veel minder. Fijn om te zien dat ook een school leert”, vertelt een scholier die twee jaar geleden ook aan het woord kwam. 

'Een ding'

Op het Pratijkonderwijs is homoseksualiteit nog steeds ‘een ding’. “Maar je merkt wel dat de school het meer bespreekbaar probeert te maken”, legt een leerling uit. “Het is in ieder geval beter dan toen ik hier begon.” 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.