Eerder werd de school een 'regenboogschool'.

De GSA van het Isendoorn College komt 'uit de speakers'

  •  Het is Coming Out-day
  •   11 oktober 2018 - 08:44
  •  

WARNSVELD - Op Coming Out-day, wat vandaag is, wordt er extra aandacht besteed aan de acceptatie van homo's, biseksuelen, lesbienne's, transgenders en meer. Naast twee regenbooggemeenten hebben we zelfs een regenboogschool in de regio.

Dat is het Isendoorn College in Warnsveld, een school voor voortgezet onderwijs. Daar gaat, net als bij de gemeenten, de regenboogvlag uit. Maar dat is niet alles.

GSA

De GSA, voluit Gay-straight Allience, gaat hard aan de slag. Het is een werkgroep die zich bezighoud met de acceptatie binnen de school.

"We vertellen vandaag een kort verhaal over de Coming Out-day en de GSA via de omroepinstallatie van de school", vertelt Bente Nagle, voorzitter van de GSA en vierdeklasser van de mavo. "En natuurlijk hangen we met trots de vlag uit."

"Dan is het de bedoeling dat iedereen iets paars draagt"
Bente Nagle

Eigenlijk is de Coming Out-day een opstapje naar Paarse Vrijdag. Waar we vandaag stilstaan bij de acceptatie, is het de bedoeling dat we het 14 december ook uitten. "Dan is het de bedoeling dat iedereen iets paars draagt" legt Bente uit. "Ook organiseren we dan een speciale lunch."

Pesten

Een groot thema binnen de GSA is pesten. Maar dat zit volgens Bente wel goed op het Isendoorn College. Uit de LAKS-monitor, een groot onderzoek onder leerlingen, bleek dat drie procent van de leerlingen werd gepest. 

"Dat vinden we natuurlijk nog steeds heel veel. Maar nadat we het zelf gingen onderzoeken bleek dat er vrijwel niemand werd gepest vanwege hun geaardheid."

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.