Bij De Spr@nkel in Eerbeek werd eerder ook gestaakt.

'Grote kans' dat leraren op 30 mei gaan staken

REGIO - Op woensdag 30 mei is er weer de kans dat er geen leraar voor de klas staat op veel basisscholen. Het PO-Front, een samenwerking tussen de vakbonden, heeft een staking afgekondigd voor Gelderland en Overijssel. Onbekend is nog hoeveel leraren er meedoen aan de staking.

Volgens Henk Mulder, bestuurder van scholengroep Archipel, is de actiebereidheid hoog. "We zijn nog bezig al het personeel te peilen. Maar de eerste indicatie is wel dat de actiebereidheid niet veel verschilt met die van de vorige keer." Veel scholen in de regio vallen onder Archipel.

Individueel besluit

Bij de vorige stakingen deed een groot deel van het personeel van Archipel mee. "Zoals de vlag er nu bijhangt, staakt een groot deel van het personeel opnieuw." Mulder benadrukt wel dat het een individueel besluit is. "Docenten moeten zelf de keuze maken. Het aantal docenten dat staakt heeft dus grote invloed, of een school dicht is of niet."

Frans Laarakker, bestuurder van scholengroep GelderVeste, denkt dat er daar niet veel leraren gaan staken. "Zo ziet het er nu naar uit. Het zijn er relatief weinig, de vorige keren waren het er een stuk meer. De huidige schatting is zo'n 20 procent."

Eind deze week verwachten beide scholengroepen meer duidelijkheid te hebben.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.