Mehrdad Golestani.

Voetbalclub en scholieren in de bres voor Afghaanse jongen die dreigt uitgezet te worden

ZUTPHEN - De Afghaanse Mehrdad Golestani dreigt uit Nederland gezet te worden. En daarom maken twee scholieren van het Isendoorn College en voetbalclub AZC zich hard om hem hier te houden. 

Golestani woont sinds enkele jaren in ons land. Hij is geregeld te vinden op het Isendoorn college en voetbalt bij AZC. Op beide plekken is hij geliefd, en daarom is er een petitie opgezet om hem hier te kunnen houden. "Mehrdad speelt al een tijd bij AZC in de JO17-1 en doet het fantastisch. Ook naast het voetbal is hij volledig geïntegreerd in de maatschappij. Zijn toekomst ligt hier in Nederland", aldus de voetbalvereniging. 

In de klas

Iris van der Vegt uit Zutphen heeft de petitie opgezet. Zij heeft de jongen leren kennen via het vluchtelingenproject Buddy to buddy. Ze hebben hem meegenomen naar het Isendoorn. "De maanden gingen voorbij en Mehrdad kreeg het heel leuk in de klas. Hij was gewoon een onderdeel van onze klas geworden, niet een jongen die er gewoon naast zat", vertellen ze als toelichting bij de petitie. 

Onlangs kregen ze slecht nieuws. "Helaas hebben we ook te horen gekregen dat hij helaas weer terug naar Afghanistan moet. Wij willen dit stoppen." En vandaar dat ze de petitie opgezet hebben.

Drieduizend

Op het moment van schrijven is de petitie al ruim drieduizend keer getekend. 

 

Bekijk ook: de petitie


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.