SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
De testlocatie in Zutphen.

Lichte daling in aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio

REGIO - Het aantal coronabesmettingen lijkt iets te dalen in de regio. De afgelopen week werden 53 inwoners positief getest. Een week eerder waren er 59 positieve testen onder de inwoners uit Zutphen, Brummen en Lochem. Toen was er ook al sprake van een daling.

Desondanks kan er nog niet te vroeg gejuigd worden. Door het strenge winterweer van afgelopen weekend is er een stuk minder getest. Sommige teststraten gingen vanwege de barre weersomstandigheden zelfs dicht. De kans bestaat dat er veel mensen zijn die zich niet hebben laten testen, ondanks dat ze coronaklachten hadden. In Zutphen zijn de afgelopen week 15 positief getest, ten opzichte van 29 in de week ervoor. In Brummen waren er 15 positieve tests, in vergelijking met 13. In Lochem steeg het aantal een beetje met 23 positieve gevallen, een week eerder waren het er 17.

'Vaccinatiebereidheid groeit'

In totaal zijn er, bij elkaar opgeteld, 4014 inwoners uit de regio positief getest. In Zutphen zijn het er 1815, in Brummen 878 en in Lochem 1321. Hoeveel mensen er überhaupt getest zijn, is niet bekend. Deze regionale cijfers zijn niet beschikbaar gemaakt door het RIVM.

Ondertussen gaan de vaccinaties door. Vrijdag is de Hanzehal in Zutphen in gebruik genomen als locatie voor de coronavaccins. De meeste 90-plussers hebben het vaccin gehad, nu zijn 80-plussers aan de beurt. Ook worden zorgmedewerkers ingeënt. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de vaccinatiebereidheid in Nederland toeneemt. "Goed om te zien dat de vaccinatiebereidheid toeneemt", aldus demissionair minister Hugo de Jonge.

Het Erasmus MC legt uit hoe het vaccin werkt...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.