SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Vrijwilligers willen ouderen naar priklocatie brengen

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Ouderen die zelfstandig wonen kunnen zich binnenkort laten vaccineren. Echter betekent dat wel dat ze naar de prikpost toe moeten rijden. Maar om daarbij te helpen springen vrijwilligers in de bres.

De vrijwilligers van AutoMaatje gaan namelijk ouderen die minder mobiel zijn naar de priklocaties brengen. Ze rijden vanuit Zutphen, Warnsveld en Eefde. "De ritten worden gereden door onze vrijwillige chauffeurs en uiteraard nemen zij alle beschermende maatregelen in acht. Gebruikers dragen een mondkapje en stappen zelf in", leggen ze uit.

Gratis is het niet, de benzinekosten moeten wel vergoed worden. "Voor de ritten geldt het gebruikelijke tarief van 30 eurocent per kilometer." Betekent dat dat AutoMaatje graag wil dat ouderen zich laten vaccineren? "Wij nemen geen stelling in de discussie rondom wel of niet vaccineren. Die afweging maakt iedereen voor zichzelf."

Zo boek je een rit

AutoMaatje is te bereiken via 0575–234020. Op werkdagen tussen 10.00 uur en 14.00 uur is er iemand die de telefoon aan zal nemen.

Willen mensen zich wel laten vaccineren? We vroegen het op straat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.