Eerste ziekenhuismedewerkers in Zutphen gevaccineerd tegen corona

Eerste ziekenhuismedewerkers in Zutphen gevaccineerd tegen corona

De eerste zeventig zorgmedewerkers van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen hebben het coronavaccin gekregen. Donderdag was de eerste groep aan de beurt.

Medewerkers van de corona-afdelingen en spoedeisende hulp krijgen voorrang, omdat ze veel risico lopen om besmet te raken. De nood is hoog, vanwege het toenemende aantal IC-patiënten is het hard werken voor de zorgmedewerkers.

Bescherming voor patiënten

Longarts Ernst Lammers was als één van de eersten aan de beurt. "Ik laat me vaccineren als bescherming voor mijn patiënten en voor mezelf", legt hij uit. Verpleegkundige Dorien van Rooy is ook ingeënt: "Ik ben erg blij met deze vaccinatie. Het is geweldig dat er binnen één jaar een COVID-vaccin is gerealiseerd. Dit is de beste start van 2021, op naar een normale samenleving!"

Volgens het Gelre Ziekenhuis is de vaccinatiebereidheid hoog onder het personeel. Echter kan nog niet iedereen een vaccin krijgen, omdat het reguliere personeel geen voorrang krijgt. Medewerkers van de ambulancedienst krijgen in het ziekenhuis ook de mogelijkheid om ingeënt te worden met het BioNtech/Pfizer-vaccin.

We vroegen op straat of mensen zich laten vaccineren...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.