SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Naast Brummen en Zutphen is de gemeente Lochem ook druk opzoek naar pleegouders

LOCHEM - In de gemeente Lochem wordt er ook druk gezocht naar pleegouders. Op dit moment staan er twee jongeren in de wachtlijst. Op jaarbasis zoekt de gemeente voor tussen de vijf en tien kinderen uit Lochem en omgeving naar een passend pleeggezin.

In de regio zijn er momenteel dertien aanbieders die pleegzorg bieden. Twee specifieke aanbieders, de William Schrikker stichting en Leger des Heils, bieden pleegzorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. 

Verschillende initiatieven

"De gemeente Lochem zet zich op verschillende manieren in om jongeren een passend plekje te geven in een pleeggezin. Zo wordt er van alles georganiseerd zoals onder andere: digitale informatieavonden en oproepen via de sociale media’s", aldus Hetty Vaatstra, woordvoerster van gemeente Lochem.

"Verder wordt er ook actief meegedaan met activiteiten tijdens de week van pleegzorg, om pleegouders in het zonnetje te zetten, maar ook om mogelijk pleegouders te werven en delen we huis aan huis bladen rond", vertelt de woordvoerster. 

Daarnaast kijkt er ook een medewerker mee met het kind opzoek naar een plek in het netwerk zoals sportverenigingen, buurt en dergelijke om te kijken of er mensen iets kunnen betekenen. Het is belangrijk dat er gematcht wordt tussen 'het' kind en het pleeggezin. Dit houd in dat een kind uit een andere gemeente gematcht kan worden met een pleeggezin uit Lochem en andersom.

Pleegouders doen hun verhaal bij NOS...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.