Zutphen is dringend op zoek naar nieuwe pleegouders

Zutphen is dringend op zoek naar nieuwe pleegouders

Er wordt, met de nodige spoed, gezocht naar nieuwe pleegouders in de gemeente Zutphen. Er zijn op dit moment 55 kinderen in de gemeente ondergebracht bij pleeggezinnen, en er staan er nog meer dan 10 op een wachtlijst.

In 2019 woonden 23.272 kinderen en jongeren, voor kortere of langere tijd, in een pleeggezin ergens in ons land. En het aantal kinderen en jongeren dat pleegzorg nodig heeft groeit ieder jaar, zo ook in Zutphen.

Wethouder Annelies de Jonge: "Zutphen heeft een warm hart en daar ben ik trots op. Er zijn al 46 pleeggezinnen in onze gemeente, maar er zijn nog meer kinderen die hulp nodig hebben. Ik weet zeker dat er meer mensen in Zutphen en Warnsveld zijn die die kinderen geborgenheid, warmte en zekerheid kunnen geven."

Goede match

Verder is het belangrijk om een goede match te hebben tussen het kind en de pleegouders. "Met andere woorden: het kind en het pleeggezin moeten goed bij elkaar passen. Een ruim aanbod is daarom wenselijk en noodzakelijk", legt de wethouder uit.

Er zijn verschillende manieren om pleegouder te zijn. Een deeltijd pleegouder of voor een korte tijd, een alleenstaande pleegouder, getrouwd of samenwonend, werkend buiten de deur of niet, met of zonder eigen kinderen: er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Bijeenkomst

Op woensdag 11 november van 20.00 tot 21.30 uur organiseert regionale zorgaanbieder Pactum een online informatiebijeenkomst over pleegzorg. Aanmelden kan via [email protected].

Pleegouders doen hun verhaal bij NOS...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.