SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Vrije School-directeur stapt op na klachten ongepast gedrag

ZUTPHEN - Ouders van leerlingen die op Vrije School de Berkel betichten schooldirecteur Joep Derkx van ongepast gedrag. De man zou kinderen beledigen en ongepast aanraken, beweren ze. De man is daarom opgestapt.

Een groep ouders heeft gezamenlijk een klachtenlijst samengesteld, waarin allemaal dingen staan die volgens hen niet door de beugel kunnen. Het feit dat de directeur scholieren beledigt en ongepast aanraakt spant de kroon. Hij zou over onder andere het uiterlijk en de afkomst van leerlingen opmerkingen maken die volgens de ouders niet door de beugel kunnen.

Verschillende nare ervaringen zijn gebundeld in de lijst en aangeboden aan de scholenkoepel, waar de school onder valt. "We willen maar één ding; dat is dat de directeur vertrekt. De school is een fijne plek maar niet onder zijn leiding. Hij gaat veel te ver." En dat is gelukt. De man heeft zijn spullen gepakt en is met vervroegd pensioen gegaan, vertelt voorzitter van de scholenkoepel Frans Ebskamp. De Berkel valt onder de Stichting De Vrije School Noord en Oost Nederland.

'Niet snel genoeg'

De klachten zijn voor de schoolvakantie bij de school neergelegd. "Net voor de zomervakantie kwam een deel van de klachten bij mij terecht. Na de zomervakantie zijn we direct onderzoek gaan doen", legt Ebskamp uit. Ouders vonden het volgens hem niet snel genoeg gaan en hebben daarom de klachtenlijst naar de media gestuurd. Een ouder: "Het duurde inderdaad erg lang, we voelden ons niet gehoord. Vandaar dat we maar andere stappen zijn gaan zetten." 

De scholenkoepel bevestigt dat er het één en ander voorgevallen is. "Er is natuurlijk wel iets gebeurd, anders gaat hij niet met vervroegd pensioen. Maar een deel van de klachten is wel zwaar aangezet. De klachten die binnengekomen zijn heb ik behandeld, maar een deel van de klachten in de brief van de ouders zijn nooit bij mij gemeld."

Toekomst

De man is vrijdag per direct met vervroegd pensioen gegaan. Daar zijn de ouders ook over geïnformeerd. Ebskamp heeft vertrouwen in de toekomst: "Er is over het onderwijs zelf is geen onvrede. Men is tevreden over de school en de leraren. Nu krijgt de school een nieuwe baas om goed door te gaan." Ouders sluiten zich daarbij aan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.