Scholieren aan de slag met leegstand

Scholieren aan de slag met leegstand

ZUTPHEN - Maar liefst 120 leerlingen van het Baudartius College in Zutphen schrijven een ondernemingsplan voor diverse leegstaande locaties in Zutphen. De havo-4 en vwo-5 leerlingen doen dit in samenwerking met de gemeente Zutphen, het binnenstadsmanagement, de ondernemersvereniging, de makelaardij en de Rabobank.

Het doel van dit project is om de toekomstige generatie enthousiast te maken voor hun stad, maar ook om de betrokken organisaties frisse ideeën te geven. 

Wat doen we met de leegstand? Dit is een veel besproken onderwerp in de hele achterhoek. Met dit vraagstuk gaan de leerlingen van maandag 21 tot en met donderdag 24 maart aan de slag. Zij maken in groepsverband een ondernemingsplan voor zeven verschillende locaties in de binnenstad van Zutphen. Ondermeer voor het voormalige pand van de Prenatal en de Rabobank. 

Een van die groepjes bestaat uit Lobe, Joran, Niek en Jeffrey. Hun willen deze opdracht zo representatief als mogelijk doen voor de inwoners van Zutphen. “Wij willen zoveel mogelijk contact leggen met de inwoners van Zutphen en dit in een wel erg kort tijdsbestek” laat Lobe weten. 

Het viertal neemt niet alleen de wensen van de inwoners mee, maar ook de toekomstvisie van de Zutphen. Die wil zich de komende tien jaar veel richten op toerisme. “De gemeente moet zich ook bezig houden met de vergrijzing en dat moeten wij dus ook” zegt de scholier. 

 

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.