Nieuwe school Brummen: te klein en buurtbewoners eisen schadevergoeding

Nieuwe school Brummen: te klein en buurtbewoners eisen schadevergoeding

ZUTPHEN - Je huis wordt minder waard als je naast een school woont. Om die reden krijgen een aantal bewoners van de Meengatstraat in Brummen een schadevergoeding. 

Het nieuwe schoolgebouw dat daar komt gaat vanaf volgend schooljaar onderdak bieden aan de Oecumenische basisschool, Expeditie 24/7 en ook komt er een kinderopvang. 

Gelijk gekregen
De bewoners van de huizen, die om de school staan, zijn naar de gemeente gestapt om een schadevergoeding te claimen. Ze vinden dat zij aan schade lijden door de bouw van de school. Een gespecialiseerd bureau heeft de zaak beoordeeld en de bewoners gelijk gegeven.

"Bij de schadevergoeding gaat het gewoon om een planschadevergoeding naar aanleiding van de wijziging van het bestemmingsplan (wat landbouwgrond was is nu bouwgrond en dat is via een zorgvuldige bestemmingsplanprocedure zo geregeld)." laat Gert Jan van Dijk, woordvoerder van de gemeente Brummen weten. "Dit heeft niets te maken met gelijk krijgen, hiervoor zijn regels en wanneer er sprake is van planschade als gevolg van een bestemmingsplanwijziging, dan wordt dit gewoon door ons betaald. Dit is een gebruikelijke procedure en werkwijze."  

Te klein
Ook gaan de geluiden dat het nieuwe schoolgebouw te klein zou zijn. Waarschijnlijk heeft de gemeente de oude leerlingenaantallen aangehouden. Hierdoor kan de school geen onderdak bieden aan alle leerlingen van het nieuwe schooljaar. De gemeente Brummen laat hierop weten dat dat niet waar is. "We bouwen als gemeente niet voor leegstand en met het oog op het teruglopende leerlingenaantal in de gemeente is hiermee rekening gehouden. Dit is ook bekend bij de schoolbesturen en zij hebben hier ook mee ingestemd. Dus de school is niet te klein, er wordt de eerste jaren een stukje creativiteit van de scholen gevraagd." laat de persvoorlichter van de gemeente weten."

Ook spraken wij een omwonende. "Ik heb inderdaad opgevangen dat het gebouw te klein is, dat is geen slimme zet van de gemeente. Wel ben ik blij dat mijn buren een schadevergoeding krijgen. Zelf woon ik iets verder weg van de school, maar ik kan mijn voorstellen dat mensen die dichtbij wonen er niet blij mee zijn."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.