Meester G. Propschool zet in op leesbeleving met boekenleggers

Meester G. Propschool zet in op leesbeleving met boekenleggers

De Meester G. Propschool legt de nadruk op leesbeleving en heeft hiervoor in samenwerking met Sofie Cornelissen unieke boekenleggers ontworpen. Deze boekenleggers zijn niet zomaar decoratief, maar bevatten elk een activiteit op het gebied van drama, dans of taal. Zo vormen ze een mooie manier om zowel boekpromotie als leesplezier te stimuleren.

Het idee voor dit project ontstond ongeveer twee jaar geleden, toen cultuurcoördinator Rosamin Pothof van de Propschool in contact kwam met theaterdocent en -maker Sofie Cornelissen. Tijdens een samenwerking binnen de CMK-projecten (Cultuur met Kwaliteit) via de Muzehof, werd het concept voor de boekenleggers verder uitgewerkt. Sofie gaf eerst een training aan het hele team en bracht inspirerende, concrete voorbeelden mee. Zowel docenten als leerlingen waren direct enthousiast, waardoor het hele team begon te werken aan boekenleggers rond zorgvuldig gekozen boeken.

Ontwikkelkaarten

Tijdens een studiedag werden, op basis van ontwikkelkaarten voor kunstonderwijs van Rozet in Arnhem, diverse activiteiten bedacht. Het team van de Propschool verfijnde deze ideeën en stuurde ze naar Sofie voor de eindredactie. Vervolgens zette Sofie alles in een overzichtelijk format. Elske Bakker en Mandy Braakhekke van BIJ de Bieb zorgden voor de redactie, waarna Sofie de grafische vormgeving op zich nam. De symbolen op de boekenleggers, ontworpen door Graphic Design student Sara Pothof, maken ze gebruiksvriendelijk voor de leerkrachten.

Het team van de Propschool, Sofie Cornelissen, BIJ de Bieb en de Muzehof zijn trots op het eindresultaat, en er zijn zeker plannen voor meer boekenleggers in de toekomst.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.