Kermiswagen uit Barchem brengt vreugde naar verzorgingshuizen in Lochem

Kermiswagen uit Barchem brengt vreugde naar verzorgingshuizen in Lochem

De wagenbouwgroep ‘Reurlseweg’ uit Barchem verraste afgelopen zaterdag de inwoners van Lochem met een onverwacht bezoek. Twee weken eerder hadden ze met hun kermiswagen een prijs gewonnen tijdens de optocht in Barchem. “Het is eigenlijk zonde om zo’n mooie wagen maar één keer te gebruiken,” aldus bouwmeester Toonie Weernink. “Eén van onze leden werkt bij de Hoge Weide, en zo ontstond het idee om langs te gaan bij de verzorgingshuizen in Lochem.”

Met een bonte stoet, bestaande uit een tractor, een suikerspinwagen, een blikgooiwagen en enkele volgwagens, trokken ze richting Lochem. De eerste halte was bij de Tusselerhof, waar de bewoners werden verrast door de vrolijke klanken van draaiorgelmuziek en feestelijk geklede dames en heren die suikerspinnen en popcorn uitdeelden. Het personeel deed vrolijk mee. Vervolgens ging de stoet door naar Gudula, waar het pleintje al snel vol stroomde met bewoners die enthousiast meedeinden op de muziek. Sommigen probeerden hun geluk bij het blikgooien. Voor de bewoners die niet naar buiten konden komen, brachten de dames in hun zuurstokroze outfits lekkernijen zoals suikerspinnen, popcorn en ballonnen rond op de afdelingen.

Enthousiaste bewoners

Na nog een rondje door de stad bereikten ze hun laatste bestemming: de Hoge Weide. Ook hier werden de bewoners enthousiast onthaald en genoten ze volop van de uitgedeelde traktaties. Voor velen is het moeilijk om zelf optochten bij te wonen, maar door dit initiatief konden ze toch een beetje van de feestelijke sfeer meegenieten. Een succes dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.