Succesvolle Zomerschool Gorssel in vernieuwd jasje

Succesvolle Zomerschool Gorssel in vernieuwd jasje

De Vullerschool in Gorssel heeft in de zomervakantie opnieuw een succesvolle Zomerschool georganiseerd, maar dan in een vernieuwd jasje. Deze zomerse programma is speciaal opgezet voor kinderen die recent in Nederland zijn komen wonen, evenals voor kinderen met een leerachterstand of die vanwege financiële redenen niet op vakantie konden.

De Zomerschool bood een actief en gevarieerd programma van twee weken, verspreid over drie dagen per week. Kinderen werkten aan taal en rekenen in combinatie met sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur en natuur. Bij aankomst kregen de leerlingen een zomerschool-kit met alle benodigde materialen.

Workshops en activiteiten

In kleine groepjes gingen kinderen, onder begeleiding van pabostudenten en onderwijsassistenten, aan de slag met rekenen, taal en lezen. Er werden diverse workshops aangeboden door ‘Bij de bieb’, zoals ‘Het Knipgedicht’ en ‘Robotica’. De voorleesbus met een hond zorgde voor leesplezier, er was een educatief bezoek aan Museum More, een rondleiding door het touwslagermuseum bijdroegen de kinderen mochten een boek uitkiezen bij de boekhandel.

Daarnaast verzorgde de Muzehof workshops in dans, circus en beeldende kunst. Sportcoaches hielpen de kinderen in beweging te komen en de jeugdcoach gaf technieklessen en een bakworkshop. Als afsluiting van de Zomerschool konden de kinderen deelnemen aan de Zomertoer op de Roskamweide.

Samenwerking en verbinding

De Zomerschool werd georganiseerd door Welzijn Lochem in samenwerking met Muzehof en Bij de bieb. Deze samenwerking zorgde niet alleen voor een rijk aanbod aan activiteiten, maar bevorderde ook de verbinding tussen kinderen met diverse achtergronden. Financiering voor de Zomerschool kwam van het Vullerfonds, Stichting Leergeld en de gemeente Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.