Geslaagde EHBO-cursus bij sportvereniging 't Overschotje voor ouderen

Geslaagde EHBO-cursus bij sportvereniging 't Overschotje voor ouderen

Afgelopen woensdagmiddag stond er een leuke activiteit op het programma bij sportvereniging 't Overschotje. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst van "De Derde Helft" verzorgden twee medewerkers van de organisatie Schok & Pomp een EHBO-cursus, speciaal gericht op ouderen. Deze cursus werd mogelijk gemaakt dankzij het Nationaal Ouderenfonds.

Praktische EHBO-vaardigheden voor ouderen

De cursus richtte zich op veelvoorkomende noodsituaties die ouderen kunnen tegenkomen. Zo werd er uitgebreid aandacht besteed aan hoe te handelen bij hartproblemen en slikproblemen. Ook werd er besproken wat je het beste kunt doen als iemand een lelijke val maakt, en kwamen verschillende vormen van brandwonden aan bod.

Ook namen leden van de seniorenclub van de wielervereniging "De Paaschberg" deel aan de cursus. Zij brachten enkele herkenbare en aansprekende voorbeelden naar voren van ongelukjes die zij tijdens hun fietstochten hadden meegemaakt. Als afsluiting van de middag kregen de deelnemers de kans om reanimatie te oefenen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde middag.

Zomertoer 2024

Naast deze geslaagde EHBO-cursus staat er voor 't Overschotje nog een ander evenement op de planning. Op vrijdagmiddag 23 augustus neemt de vereniging deel aan de Zomertoer 2024, georganiseerd door Welzijn Lochem. Van 13.30 tot 17.00 uur kunnen geïnteresseerden op de markt kennismaken met diverse sportieve activiteiten, zoals jeu de boules, bowls, en koersbal. Deze activiteiten zijn ook vaste onderdelen van De Derde Helft, de wekelijkse bijeenkomst voor ouderen bij 't Overschotje.

Iedere woensdagmiddag vanaf 13.30 uur zijn ouderen van harte welkom voor de De Derde Helft in de kantine van 't Overschotje op De Elzelaan 1 in Lochem voor een gezellige en actieve middag.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.