Kunst uit de ateliers van Zozijn te bewonderen in het Stadshuus van Lochem

Kunst uit de ateliers van Zozijn te bewonderen in het Stadshuus van Lochem

Sinds zaterdag 20 juli is in het Stadshuus van Lochem kunst uit de ateliers van Zozijn te bewonderen in de tentoonstelling ‘We zien elkaar’. In deze expositie tonen cliënten van Zozijn met creatief talent hun bijzondere kunstwerken. De tentoonstelling werd officieel geopend door wethouder Ria Leliveld, die zichtbaar onder de indruk was van de getoonde kunst. "We voelen ons vereerd dat deze kunstenaars nu voor het eerst in ons prachtige Lochem komen exposeren," sprak de wethouder tijdens de feestelijke opening.

Een extra bijzonder aspect van deze tentoonstelling is de deelname van een kunstenaar die genomineerd is voor de Special Award 2024. Van deze kunstenaar hangt inmiddels een kunstwerk in het bekende Museum Cobra in Amstelveen.

Een feestelijke opening

De opening op zaterdagmiddag was een gezellige en drukbezochte bijeenkomst, mede dankzij de aanwezigheid van veel exposanten. Bezoekers konden genieten van koffie, thee en frisdrank, en de koekjes waren speciaal gebakken door deelnemers van de Koffie-Bar van Zozijn. De Lionsclub Lochem - Berkelland West heeft de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt, wat bijdroeg aan de feestelijke sfeer.

Bijdragen van zes ateliers

De expositie is het resultaat van bijdragen uit zes verschillende ateliers van Zozijn. Deze ateliers zijn:

  • Atelier Aventurijn in Raalte
  • Atelier Warempel in Zutphen
  • De Kassei in Lochem
  • Eigen Stijl in Zevenaar
  • UniekKado in Doetinchem
  • UniekKado in Terborg

Creatieve plekken voor bijzondere kunst

De ateliers van Zozijn bieden een creatieve en stimulerende omgeving voor mensen met een beperking en een aanleg voor kunst. Hier kunnen zij hun eigen ideeën verwerken tot autonome en vrije kunst. Begeleiders in de ateliers helpen de kunstenaars bij het verbeteren van hun techniek of bij het afronden van hun werk, wat resulteert in prachtige, kleurrijke en eigenzinnige kunstwerken.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is tot 7 september gratis te bezoeken van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur op de eerste etage van het Stadshuus aan de Markt 3 in Lochem. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.