Lochem heeft een nieuwe ontmoetingsplek: De Stek

Lochem heeft een nieuwe ontmoetingsplek: De Stek

Maandag 3 juni is het inloophuis De Stek geopend in Lochem. De Stek is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor en door mensen die psychisch kwetsbaar zijn of een verslaving hebben (gehad). Een plek met activiteiten gericht op meedoen, zingeving en herstel. En natuurlijk staat de deur ook open voor familieleden en naast betrokkenen. 

Wethouder Wendy Goodin onthulde trots de naam: “De Stek, mentaal tot bloei komen. Een korte en krachtige naam. Een eigen, veilige plek waar je je kunt richten op mentale gezondheid en zingeving, maar ook op eigen regie en herstel. Ik ben ontzettend blij met deze plek, het is een heel waardevolle voorziening in onze gemeente.”

Activiteiten De Stek

De Stek is meer dan een inloophuis. Het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en deel kunnen nemen aan themabijeenkomsten en activiteiten. Alles is gericht op meedoen, zingeving en herstel. Alle activiteiten worden bedacht en georganiseerd voor en door de bezoekers en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Je kunt er gewoon binnenlopen, je hebt geen verwijzing nodig en deelname is gratis. 

Geopend op maandagmiddag en woensdagochtend

De Stek is te vinden in het pand van het BIC: Bezielend Inspiratie Centrum, aan de Noorderwal 17 in Lochem. Daar is een eigen huiskamer en een gastvrije leefkeuken waar het inloophuis 2 dagdelen per week gebruik van kan maken. We starten klein, op maandagmiddag van 13.00 – 16.00 uur en op woensdag van 9.30 – 12.30 uur. 

Volg ons op social media

Vanaf 3 juni is De Stek actief te vinden op Facebook en Instagram. Via @desteklochem blijf je op de hoogte van nieuwe activiteiten, de voortgang en ontwikkelingen. 

Actieve groep inwoners

Een actieve groep inwoners met en zonder psychische kwetsbaarheid, komt sinds februari iedere week bij elkaar om alle plannen en ideeën verder uit te werken. Dit varieert van het bedenken van de naam en het logo, bespreken van de werkwijze, de inrichting én het organiseren van activiteiten en de communicatie via sociale media.

Meedenken?

Hoe de werkwijze en invulling van De Stek precies zal worden, daar gaan we de komende maanden verder invullen. Wil je ook meedenken? Heb je ideeën of wensen?  Je kunt contact opnemen met projectleider Ellen Spanjers: [email protected] of  06 50080612. 

Inloophuis De Stek is een initiatief van de gemeente Lochem samen met GGNet, Tactus, ’t Baken, IxtaNoa, Vriendendiensten Deventer en het BIC-Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.