Vier dagen feest voor wandelaars van alle leeftijden bij Avond4Daagse in Lochem

Vier dagen feest voor wandelaars van alle leeftijden bij Avond4Daagse in Lochem

De jaarlijkse Avond4Daagse in Lochem bracht dit jaar wederom een grote groep enthousiaste wandelaars op de been. In totaal schreven ongeveer 400 kinderen en 300 ouders/begeleiders zich in. Naast de basisschool deelnemers liepen er nog eens 108 volwassenen mee, wat van de opkomst een leuke mix maakte van jong en oud.

Afstanden en Routes

De deelnemers hadden de keuze uit drie afstanden: 3 km, 5 km en 10 km. Op dinsdag werd de aftrap gegeven, waarbij de route onder andere door Nijha ging en langs de zorglocatie Anke Marjolein voerde. Hier werden de wandelaars getrakteerd op een prachtig optreden van de Malletband uit Harfsen. Ondanks de regen genoten zowel de bewoners als wandelaars zichtbaar.

Woensdag nam de route de wandelaars mee door Gudula, om vervolgens achter het woonzorgcentrum Hoge Weide langs te gaan. Hier zorgde Advendo Lochem voor een muzikaal optreden. De 10 km-groep mocht daarnaast nog door de tuin van Tusselerhof wandelen. Ook deze dag bleef er helaas niemand droog, maar dat weerhield de kinderen er niet van om volop te genieten. Op de drogere dagen, donderdag en vrijdag, besloten de kinderen zelf de nattigheid op te zoeken na de wandeling, door te gaan dansen in de fontein op de Markt.

Feestelijke afsluiting

Donderdag ging de route door het Staring College. Hier speelde een band van leerlingen en werden er versnaperingen uitgedeeld, wat de kinderen geweldig vonden. Het lopen door de 'grote school' was voor velen een hoogtepunt.

Vrijdag leidde de route de wandelaars door de bossen van Lochem bij de Paasberg, terwijl de 10 km-groep ook door de landerijen rondom Zwiep trok. Voor de afsluitende intocht op de Markt waren veel ouders, grootouders en andere familieleden op de been gekomen om de wandelaars aan te moedigen. Met de opzwepende muziek van DJ Titom, werd het een feestelijke afsluiting van de Avond4Daagse.

Sponsoren en Vrijwilligers

Elke dag deelden de supermarkten Jumbo, Plus en Albert Heijn lekkernijen uit aan de deelnemers. Daarnaast zorgden Dick ten Broeke, poelier 't Vöske en Expert Boeijink voor koek en zopie, wat zeer gewaardeerd werd door de wandelaars.

De Avond4Daagse in Lochem was, net als voorgaande jaren, een groot succes dankzij het enthousiasme van de deelnemers en de inzet van de vele vrijwilligers en sponsoren. De organisatie is dankbaar voor iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.