Basisscholen organiseren lijnbaltoernooi

Basisscholen organiseren lijnbaltoernooi

Op vrijdag 26 april, de dag voor de Koningsspelen, organiseren vier basisscholen uit de gemeente Lochem een lijnbaltoernooi. In de Braninkhal in Laren worden de volleybalvaardigheden van de leerlingen uit groepen 5 tot en met 8 getest. Ruim 260 leerlingen van de scholen De Branink en Prins Willem Alexanderschool uit Laren, Julianaschool uit Almen en Beatrixschool uit Harfsen doen mee aan het toernooi.

Balletje opgooien

Het idee voor het toernooi komt van meester Florian, gymleerkracht op de Branink en Beatrixschool. Dit is, samen met volleybalvereniging Forza, verder uitgewerkt. Eens per jaar organiseert de volleybalvereniging een clinic voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een leuke manier om op jonge leeftijd kennis te maken met de sport volleybal en tegelijkertijd lekker te bewegen. Voor het volleybaltoernooi is gekozen voor het voorjaar, zodat kinderen voorafgaand op het nieuwe seizoen in contact komen met de balsport. 

Gymles

Vrijdag 26 april starten de leerlingen van groep 5 en 6 in de ochtend van 08.45 tot 11.30 uur. In de middag van 12.00 tot 14.00 uur is het de beurt aan de kinderen van groepen 7 en 8. Het toernooi zal tijdens de reguliere schooltijden plaatsvinden. De afgelopen weken hebben de leerlingen van de vier scholen al tijdens de gymlessen de sport beoefend. Meester Florian gaf les op De Branink en Beatrixschool, een sportcoach van Welzijn Lochem nam de Julianaschool en PWA voor zijn rekening.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.