Hazenrun Beatrixschool voor Stichting Fietsmaatjes Harfsen

Hazenrun Beatrixschool voor Stichting Fietsmaatjes Harfsen

 Elk jaar organiseert de Beatrixschool in Harfsen rondom Pasen een goede doelenactie. De school vindt het belangrijk om leerlingen mee te geven dat het fijn is om iets voor een ander te betekenen. Dit jaar organiseerde de school een zogenaamde Hazenrun, een sponsorloop om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Fietsmaatjes Harfsen. 

De Hazenrun werd gelopen bij Ontmoetingsplek De Veldhoek in Harfsen, zodat de senioren die daar wonen, konden genieten van de sportieve prestaties van de kinderen. In totaal zijn er 771 rondjes gelopen, een totaalafstand van zo’n 154 km! Natuurlijk was de Paashaas erbij om de kinderen te laten starten en finishen. Op woensdag 10 april a.s. zal de Beatrixschool tijdens de feestelijke aftrap van Fietsmaatjes Harfsen de cheque met het te doneren bedrag aan het bestuur van Stichting Fietsmaatjes Harfsen overhandigen. De leerlingen van de Beatrixschool wensen de Fietsmaatjes veel fietsplezier toe! 

Duofiets

Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De gasten van Stichting Fietsmaatjes kunnen niet meer zelfstandig fietsen, maar met hun fietsmaatje kunnen zij wel samen fietsen! Samen hebben de fietsmaatjes gezellig contact, genieten van hun eigen omgeving en zijn gezond in beweging. Fietsmaatjes maakt mensen blij. Op 10 april a.s. gaat Fietsmaatjes officieel van start in Harfsen, zo’n 25 vrijwilligers gaan straks als fietsmaatje aan de slag. 

De stichting heeft de nieuwe elektrische duofiets door diverse donaties kunnen aanschaffen. De donatie vanuit de Beatrixschool wordt gebruikt voor onderhoud, stalling- en reparatiekosten aan de fiets.

Meer informatie over de Beatrixschool is te vinden op https://beatrixschool.poolsterscholen.nl 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.