Poolsterscholen Lochem werken samen aan bewegend leren

Poolsterscholen Lochem werken samen aan bewegend leren

Woensdag 20 maart jl. behaalden 20 coördinatoren bewegend leren van de 10 Poolsterscholen in de gemeente Lochem tegelijkertijd hun certificaat voor de leergang bewegend leren. Al deze scholen zijn dit schooljaar gestart met een bewegend leren programma onder begeleiding van Buitenonderwijs Nederland. 

Leerlingen van de Poolsterscholen zijn naast de reken- en taallessen in de klassen, ook buiten actief aan de slag met reken- en taalactiviteiten, gecombineerd met spel en beweging. Want onze hersenen werken beter als je erbij beweegt. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gehoord van breukenstratego, woordenjacht, de modderige route of getallenparcours? Kinderen beleven er in ieder geval veel plezier aan én leren er ook nog eens van.

Bewegend leren

Met de start van dit speciale bewegend leren traject is een grote wens van veel Poolsterleerlingen in vervulling gegaan. Meer buiten aan de slag met leren, noemden de leerlingen het meest op de leerlingenarena die Poolster in 2023 organiseerde voor het ontwerpen van haar nieuwe Strategisch Beleids Plan 2023-2027. Het is nu zelfs één van de speerpunten van dit plan, passend bij de ambitie om meer betekenisvol onderwijs te verzorgen.

Buitenwijzer

De coördinatoren bewegend leren nemen het voortouw in het uitrollen van de bewegend leren activiteiten op alle scholen. Naast de leergang voor de coördinatoren is er voor iedere school een speciale beweegkast aangeschaft en hebben alle collega’s van Poolster een training gevolgd om met deze kast aan de slag te gaan. Op diverse scholen staat bewegend leren al meerdere keren in de week op het programma. Het streven is om binnen twee jaar alle Poolsterscholen gecertificeerd ‘Buitenwijzer’ school te maken. Een officiële certificering verzorgd door Buitenonderwijs Nederland.

Meer informatie over Stichting Poolsterscholen en onze tien openbare basisscholen is te vinden op www.poolsterscholen.nl.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.