Vandalisme bij schoolplein basisschool in Lochem

Vandalisme bij schoolplein basisschool in Lochem

Update;

De veroorzakers van het vandalisme van twee weken geleden op het schoolplein van Daltonschool de Rank  hebben zich bij de school gemeld.

Er is een goed gesprek geweest, het boetekleed is aangetrokken en de jongens hebben een belangrijke levensles geleerd. De kosten zullen worden vergoed, het plein wordt geveegd en de jongens zullen mee draaien met een les van bureau Halt op onze school.

“Opgroeien is niet altijd gemakkelijk. Verantwoordelijkheid nemen en je durven te onttrekken aan groepsdruk vraagt lef. We hopen dat we met deze afsluiting vier jongeren hebben hebben laten ervaren dat het beter is om je niet tot alles te laten verleiden. De wereld is zoveel mooier als we er samen wat van maken.” Laat de basisschool via social media weten.

Van vrijdag op zaterdagnacht is het schoolplein van Daltonschool de Rank in Lochem bezocht door een aantal vandalen. Uit eerste beelden, die met de basisschool zijn gedeeld, is gebleken dat het om vier jongens op fiets zou gaan. Het viertal kwam vanaf de Koedijk en hebben daar waarschijnlijk onderweg een boekenkastje geplunderd en de boeken op het schoolplein verscheurd. Ook een spandoek van Mono (veilig in het verkeer) is ergens opgepikt. 

Op het schoolplein hebben de vandalen een picknicktafel vernield en een enorme puinhoop achtergelaten. 

De gedeelde beelden zal de basisschool met de politie delen. Meer informatie is nog steeds welkom. Dit kan via het nummer 06 17390472

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.