Zeven Zutphense horecazaken op de vingers getikt voor niet naleven corona-regels

Zeven Zutphense horecazaken op de vingers getikt voor niet naleven corona-regels

De gemeente Zutphen heeft nog geen enkele corona-boete uitgeschreven aan horecaondernemers in Zutphen. Wel zijn al zeven zaken op de vingers getikt.

Boa's (buitengewoon opsporingsambtenaar) controleren of de horeca zich wel aan de regels houdt. Zo moet er anderhalve meter afstand gehouden worden in de zaken en er gelden nog meer strenge regels. Niet iedereen in de gemeente Zutphen wist zich daar aan te houden. Er zijn waarschuwingsbrieven uitgegaan naar zeven ondernemingen.

"De waarschuwingen zijn uitgedeeld vanwege het niet naleven van de regels uit de Noodverordening", legt een woordvoerder van de gemeente uit. En bij twee zaken is er een "voornemen dwangsom respectievelijk dwangsombesluit genomen." Wat dat is? "Bij een dwangsombesluit hoeft de exploitant nog geen dwangsom te betalen. Die is de exploitant pas verschuldigd op het moment dat er opnieuw een overtreding wordt geconstateerd."

Dokken

Enkele ondernemers melden dat andere horecaondernemers al een geldbedrag hebben moeten neerleggen. Maar dit is niet het geval, weet de gemeente uit te leggen. Als de zaken die een waarschuwing hebben gehad zo door gaan zal het wel gebeuren.

Sinds 1 juni zijn de terrassen weer open...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.