Vrijwilligers ruimen zwerfvuil op in Eefde

Vrijwilligers ruimen zwerfvuil op in Eefde

Op zaterdag 12 oktober heeft een enthousiaste groep van elf vrijwilligers in Eefde zwerfvuil opgeruimd. De deelnemers verdeelden het gebied in groepjes van twee en startten hun activiteit bij restaurant De Sluis met een kopje koffie of thee.

Een groep richtte zich op het sluizencomplex en Huize Voorst, terwijl twee andere groepen langs het Twentekanaal richting de IJssel werkten. Een vierde groep verspreidde zich over het dorp en het buitengebied. Door het lage waterniveau van het Twentekanaal waren veel afvalstukken van de beroepsvaart en recreanten goed zichtbaar. In nog geen vierhonderd meter tijd werden er vijf vuilniszakken vol zwerfvuil verzameld, terwijl de rest voor een volgende keer werd bewaard. Met behulp van een schepnet konden de vrijwilligers voorkomen dat ze nat werden.

De moeite waard

Hoewel sommige deelnemers minder afval vonden, was het resultaat zeker de moeite waard. Bij Kapperallee, richting Huize Voorst, werden altijd veel lege drankflessen aangetroffen. Een bijzondere vondst was een verpakking met gehakt.

De groep wandelt maandelijks op zaterdagen om zwerfvuil op te ruimen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Harry Robberts via [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.