Speeltuin De Bolderhoek viert 50-jarig jubileum met opening nieuwe waterspeelplaats

Speeltuin De Bolderhoek viert 50-jarig jubileum met opening nieuwe waterspeelplaats

Op zaterdag 21 september vierde speeltuin De Bolderhoek in Gorssel haar 50-jarig jubileum op feestelijke wijze. De officiële opening van de nieuwe waterspeelplaats werd verricht door wethouder Lex de Goede.

De Bolderhoek, opgericht in 1974, is de oudste speeltuinvereniging van Gorssel. Door de jaren heen hebben vele vrijwilligers bijgedragen aan het succes van deze geliefde speeltuin. Recentelijk is de speeltuin omgevormd tot een natuurspeelplaats. Hierbij staat avontuurlijk spelen voorop, met een focus op een natuurlijke inrichting die kinderen uitdaagt en ruimte biedt voor creatief spel.

Natuurlijke inrichting en waterspeelplaats

Het bestuur van de speeltuin koos bewust voor een meer gevarieerde en natuurlijke omgeving. Dit betekent meer groen, schaduwrijke plekken en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. De nieuwe waterspeelplaats vormt een prachtige aanvulling op de natuurspeelplaats en biedt kinderen de kans om op een speelse manier met water en de natuur te experimenteren.

De gemeente sprak haar waardering uit voor iedereen die betrokken is geweest bij de totstandkoming van de vernieuwde speeltuin en de waterspeelplaats. "De Bolderhoek is door deze aanpassingen een prachtig voorbeeld van een gevarieerde en avontuurlijke speelomgeving," aldus de gemeente.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.