Gemeente Lochem viert Burendag

Gemeente Lochem viert Burendag

Op zaterdag 28 september vindt in heel Nederland de jaarlijkse Burendag plaats, een sociaal-maatschappelijk initiatief waarbij buren samenkomen om hun wijk of buurt te versterken. De gemeente Lochem ondersteunt dit initiatief met veel enthousiasme. In onze gemeente zijn al 23 Burendag-initiatieven aangemeld via www.burendag.nl (zoek op Lochem). Hieronder lichten we een aantal bijzondere initiatieven uit die dit jaar op de planning staan.

'Beste Buren' verrast met een taartje!

Inwoners van Lochem konden tot 20 september hun ‘Beste Buren’ nomineren voor een smakelijke verrassing. Buren die altijd klaarstaan voor hun medemens maken kans op een taartje, dat op Burendag bij hen thuis wordt bezorgd. 

Welkom bij De Stek

Op 3 juni 2024 opende De Stek in Lochem haar deuren. Deze ontmoetingsplek voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn of te maken hebben gehad met verslaving, wil graag kennis maken met de buren rondom Noorderwal 17. "Wij nodigen alle buren uit om langs te komen, onze nieuwe plek te ontdekken en deel te nemen aan activiteiten," aldus De Stek. 

Andere initiatieven in de gemeente Lochem

Naast het 'Beste Buren'-initiatief en de kennismaking bij De Stek, zijn er nog vele andere activiteiten die de saamhorigheid in de gemeente versterken:

  • Epse: Samen de speeltuin Wansink weer schoonmaken. Bewoners van Epse steken de handen uit de mouwen om speeltuin Wansink op te knappen. 
  • Eefde: BBQ voor nieuwe buren van Detmer Kazerne Project In Eefde.
  • Harfsen: Op het Sporkehout in Harfsen draait het deze Burendag om samenkomen.
  • Lochem: Sport, spel en samenzijn op de Zuiderenk.
  • Barchem: In Barchem gaan bewoners van Zuydetzicht aan de slag met het opfleuren en onderhouden van hun buurt.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.