Buitenevent 'Country & Garden Fair' op Verwolde

Buitenevent 'Country & Garden Fair' op Verwolde

Op 9, 10, 11 en 12 mei vindt na groot succes de tweede editie van het sfeervolle buitenevent 'Country & Garden Fair' plaats rondom huis Verwolde. Heerlijk struinen over de fair met ruim 80 enthousiaste exposanten die zich presenteren in luxe pagodetenten. Ook huis Verwolde richt een pagodetent in met een museumwaardig assortiment artikelen.

Kom in voorjaarsstemming tijdens de sfeervolle Country & Garden Fair! De prachtige groenrijke omgeving van Huis Verwolde en het Landgoed in de lente beloven veel moois. Laat je inspireren, kom genieten en beleven en gezellig shoppen. Van vaste planten tot zomerse en kleurrijke voorjaarsbloeiers, van sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunst. Ook culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook modeshows met de nieuwste voorjaarsmode en accessoires zullen niet ontbreken. Neem ook deel aan de gratis tuinrondleidingen die verzorgd worden door de tuindames van Huis Verwolde en je van interessante informatie voor zien over de historie maar ook over het heden van de tuin, het onderhoud, de aanleg, het Pinetum en nog zo veel meer. 

Bezoek tegelijk met de fair ook het Huis Verwolde

De geschiedenis van Verwolde gaat terug tot de middeleeuwen. Het huidige huis is in 1776 gebouwd in de toen voor Gelderland geheel nieuwe neoclassicistische stijl. Zes generaties van de familie Van der Borch hebben het huis tot 1977 bewoond. Wie van de serie Downton Abbey houdt, is gelijk verliefd op deze plek. Het huis is twee eeuwen bewoond geweest door één adellijke familie en volledig ingericht: van de personeelsvertrekken in het onderhuis tot de kinderkamer op de verdieping. Veel van het oorspronkelijke neoclassicistische interieur is bewaard gebleven en alle vertrekken zijn in historische trant ingericht, van de dienstvertrekken in het onderhuis tot de woon- en ontvangstruimten op de verdieping. Het huis is het middelpunt van een prachtig landgoed en wordt omringd door een park met een pinetum (naaldbomentuin), gazons, kleurrijke bloemborders, bos en een vijver.  De fair vindt plaats in de tuin en bied alle mogelijkheid om te wandelen en te genieten van het groen.

Kom ook beleven & genieten

Bereid je voor op een sfeervol, gezellig buitenevent in voorjaarssfeer. Heerlijk struinen over de fair en wandelen door de mooie tuinen van Huis Verwolde. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook op het gras van het Landgoed en bospaden. Er zijn diverse terrassen om te kunnen genieten van livemuziek onder het genot van een kop koffie/thee of een glas rose.

Country & Garden Fair vindt plaats in het Hemelvaartsweekend van 9 t/m 12 mei bij Huis Verwolde in Laren (Gld.)

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.