Feestelijke activiteiten tijdens doorkomst Roparun

Feestelijke activiteiten tijdens doorkomst Roparun

In het Pinksterweekend wordt traditiegetrouw de Roparun gelopen. Ruim tweehonderd teams rennen vanuit Noord-Frankrijk of Enschede zo'n 500 kilometer. Ze komen door onze regio.

De Roparun is een driedaagse estafetteloop die al jarenlang gehouden wordt in het Pinksterweekend. Maandag - op Tweede Pinksterdag - komen de teams aan op de Coolsingel in Rotterdam. De deelnemers halen geld op or projecten in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Via De Hoven naar Warnsveld

Zondag - op Eerste Pinksterdag - zullen de teams door de Achterhoek komen, vanaf 14.00 uur. In de middag komen ze in Zutphen aan. Daar zal de route anders dan normaal gelopen, namelijk andersom. Ze komen eerst door De Hoven, lopen dwars door het centrum van de Hanzestad en komen ook door Warnsveld.

De hele route door de gemeente Zutphen zal versierd worden met als thema: 'Zutphen heeft een Roparun hart'. Je zult er ondermeer houten harten zien, gemaakt door gedetineerden van de PI Achterhoek. Basisschoolkinderen hebben vlaggetjes gemaakt. Op alle doorkomstplekken in de gemeente worden feestjes georganiseerd.

Door Winterswijk en Lochem

Daarna vervolgen ze hun weg dieper de Achterhoek in. In de avond rond 18.00 uur komen ze aan in Winterswijk. Via Vreden lopen ze naar Archeus waar een feest georganiseerd wordt. Ze zullen ook door Lochem en Laren komen zondag.

Vorig jaar deden ruim 5000 mensen mee aan de Roparun. Er werd bijna 4 miljoen euro opgehaald.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.