SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Brand verwoest fabrieksgebouw in Eerbeek, brand na uren onder controle

  •  Sluit ramen en deuren
  •   01 december 2019 - 19:03
  • Laatste update: 02 december 2019 - 01:15
  •  

EERBEEK - In een fabriekspand aan de Enkweg in Eerbeek heeft zondagavond een grote brand gewoed.  Het ging om een gebouw van verpakkingsproducent Smurfit Kappa. De brandweer had moeite de felle brand te bestrijden. Pas na ruim zes uur werd het sein brand meester gegeven. Het Het gebouw kan als verloren worden beschouwd.

Lees verder onder de video...

Bij de brand kwam veel rook vrij, waardoor zelfs een NL-alert werd verstuurd. Volgens de brandweer zijn er echter geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) schaalde al snel op naar een zeer grote brand en uiteindelijk naar GRIP 1. Dat houdt in dat er extra bemanning, wagens en overleg komt. Aanvankelijk werd gedacht dat het gebouw leegstond, maar er bleek een drukpers in te staan. Deze kan zeer waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.

Wegen afgesloten

Vanwege de grote toevoer van bluswater zijn er meerdere water- en pompwagens ingezet. Een deel van Eerbeek, waaronder de Loubergweg, Lageweg, Hallseweg en Brummenseweg (N787) werd afgesloten vanwege uitgerolde slangen. De brandweer haalde water uit het Apeldoorns Kanaal. De Dierenseweg langs het knaal, tussen de Brummenseweg en Hallseweg, werd daarom afgesloten. Eerbeek was daardoor de hele avond nauwelijks te bereiken vanuit Brummen.

Door inzet van de brandweer is wel voorkomen dat het vuur over is geslagen naar een nabijgelegen loods. Daar stonden pallets met karton opgeslagen. De hele avond hield de brandweer dit nauwlettend in de gaten.

Advertentie

Omstanders

De brand trok veel bekijks bij de inwoners van Eerbeek. Rijen dik stonden ze toe te kijken hoe de brandweer haar werk deed. De VNOG riep op om niet naar de brand te komen omdat de hulpdiensten daarvan hinder ondervonden.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.