Zutphens ziekenhuispersoneel gaat staken, consequenties nog onbekend

Zutphens ziekenhuispersoneel gaat staken, consequenties nog onbekend

Een deel van het personeel van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen doet mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. Dat meldt vakbond FNV. Wat de consequenties zijn voor de zorg in het ziekenhuis is nog onbekend.

Personeel van zo'n 55 ziekenhuizen verspreid door het land heeft aangegeven mee te doen met de staking. "Tijdens de landelijke ziekenhuisstaking op 20 november concentreren de acties zich voornamelijk binnen in de ziekenhuizen. Naast dat alleen spoedwerkzaamheden worden verricht, bereiden de tientallen actiecomités ook ludieke acties tijdens de stakingsdag voor in de ziekenhuizen." meldt het FNV over de staking. De staking is bedoeld om meer beweging te krijgen in de gesprekken tussen de vakbonden en werkgevers. Het ziekenhuis wil onder meer een beter salaris en betere arbeidsvoorwaarden.

Advertentie

Spoedeisende hulp

Alle spoedeisende hulp blijft wel doorgaan, benadrukt het FNV. Enkel geplande behandelingen en afspraken zullen worden gannuleerd. Het kan dus zijn dat een geplande operatie aan je knie die dag niet doorgaat. Er wordt een zogenaamde 'zondagsdienst' gedraaid.

Wat de gevolgen zijn voor de patiënten van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen is nog onduidelijk. "Wij gaan met onze medewerkers in gesprek over de oproep van de vakbonden om op 20 november te gaan staken", zegt woordvoerder Leona van Leenen van het ziekenhuis. "Als de landelijke staking doorgaat en het heeft gevolgen voor de patiënten van Gelre dan worden zij daarover door ons geïnformeerd."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.