Ook al gedoe bij Buurtzorg, geen thuiszorg meer in Leesten

Ook al gedoe bij Buurtzorg, geen thuiszorg meer in Leesten

Nadat Sutfene de thuiszorg wegbezuinigt heeft blijkt het ook bij Buurtzorg niet lekker te gaan. Ze gaan hun 'locatie' in Leesten sluiten, laat regiocoach Patricia Lucas weten.

In Leesten zal vanaf binnenkort geen buurtzorg meer verleend worden. De locatie daar gaat sluiten, althans "we hebben daar geen echt kantoor. Het gaat daar vanuit iemands huis. Maar ja, dat gaat stoppen", aldus Lucas. De exacte details wil ze nog niet openbaar hebben. "Eerst wordt gekeken hoe het met de cliënten nu verder moet gaan. Ze zijn geïnformeerd, maar weten nog niet precies hoe en wat."

Advertentie

Er zou ook gekeken worden of er een locatie in de binnenstad gesloten kan worden. Maar daar is nog veel onduidelijk over meldt Team Buurtzorg Zutphen-Noord: “Er zijn momenteel nog te veel onduidelijkheden. Het zal hogerop opgelost moeten worden.” De regiocoach zegt dat dit vooralsnog niet aan de orde is. "We zijn momenteel druk om te kijken hoe we het in Leesten gaan opvangen."

Onrust

De medewerkers worden elders ondergebracht binnen de organisatie. "Ze komen zeker niet op straat te staan", beklemtoont Lucas. "Voor de cliënten zoeken we ook een andere oplossing. Eind van deze week verwacht ik meer zekerheid te hebben." Het komt allemaal op een slecht moment, zegt ze: "Nu Sutfene ook al de thuiszorg wegbezuinigd heeft komt dit ook nog als een klap. Het is voor ons erg lastig, want het zorgt voor veel onrust."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.