Gemeente Zutphen wil bezoekers Bokbierdag eigenlijk direct naar huis hebben na evenement

ZUTPHEN - Aanstaande zondag wordt de Nationale Bokbierdag gehouden in Zutphen. Vanaf de middag tot 19.00 uur kunnen er verschillende biertjes gedronken worden in de stad. Maar als het aan de gemeente ligt ga je daarna direct weer naar huis. 

Gisteren brachten ze naar buiten dat je vanaf 19.30 uur geen enkele kroeg meer binnen komt. Hier kwam veel kritiek op van mensen die graag nog even door willen gaan. Hoe komt de gemeente eigenlijk op dit idee? “Deze afspraak is gemaakt door de horecaondernemers, de organisatie van de Bokbierdag, de politie en de gemeente”, legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

Advertentie

“Door samen één lijn te trekken, willen we ervoor zorgen dat de juiste mensen in de horeca zijn en de mensen die al genoeg genoten hebben van de Bokbierdag rustig naar huis vertrekken na afloop.” Daaruit blijkt dus dat ze het liefst zien dat je na het evenement weer vertrekt. 

"Zo ontstaan er geen vervelende situaties op straat en voor de horecazaken"
Woordvoerder gemeente Zutphen

De woordvoerder gaat verder: “Zo ontstaan er geen vervelende situaties op straat en voor de horecazaken en zo kan ook de organisatie er goed bij als het tijd is om te starten met het schoonmaken van de straten. Alle partijen leveren wat extra inzet om het goed te laten verlopen: de politie is met extra mensen aanwezig, de beveiliging van de organisatie blijft wat langer en de portieren van de horecazaken zijn uiteraard ook op de hoogte.” 

'Win-win situatie'

Zelf verwachten ze dat het gaat werken: “Win- win situatie voor iedereen, dat is onze verwachting!” Uit alle kritiek op social media, van potentiële bezoekers van het evenement, blijkt dat er veel weerstand zal zijn. Mensen noemen de regel “flauw” en “raar”. Ondernemers vinden de regel prima. “Het was in de praktijk toch al niet mogelijk om na half acht nog binnen te komen bij ons vanwege drukte”, zegt Remy Koppel van Café Camelot.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.