SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Nieuw soort drankmunten op Brummense kermis, die maar één jaar geldig zijn

BRUMMEN - Heb je nog oude drankmunten van de Brummense kermis liggen? Of wil je dit jaar een hele handel inkopen, en volgend jaar hergebruiken? Dan moet je goed oppassen! We hebben namelijk nieuwe munten. 

Het bruisende hart van het kermisweekend is bij café Concordia in Brummen. Daar werden voorheen altijd dezelfde munten verkocht, die je gewoon kon hergebruiken jaren daarna. Dit jaar is er een nieuwe organisatie, en dus ook een nieuwe munt. 

De nieuwe munt is alleen aankomend weekend te gebruiken, daarna niet meer. Een slimme truc om extra geld te verdienen? Dat is het niet volgens organisator Theo van Enckevort. “Dat is geen truc en zeker niet om meer te verdienen. Wij willen zo veel mogelijk duidelijkheid scheppen voor iedereen. Op de munten staat ook 'Kermis Brummen 2019'. We zullen dit overal goed aankondigen”, legt hij uit. 

In de prullenbak

Heb je toch teveel munten gekocht? Dan kun je ze tijdens de kermis zelf inwisselen. Maar ze bewaren voor volgend jaar heeft dus geen nut, want dan zal er 2020 opstaan in plaats van 2019. Waarom ze nieuwe munten hebben? Dat heeft een duidelijke reden vertelt Enckevort: “Die duidelijkheid is de belangrijkste reden. Er zijn ontzettend veel mensen die nog zitten met veel munten van vorig jaar die nu niets meer waard zijn. Dat willen wij voorkomen. Wij zijn een nieuwe organisatie en willen dit zo aanpakken om die teleurstellingen te voorkomen.”

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.