Kapperallee gaat later open, Eefdesebrug later afgesloten

  •  Werkzaamheden lopen uit
  •   20 augustus 2019 - 10:43
  •  

EEFDE/ZUTPHEN - De werkzaamheden aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal bij Eefde zijn uitgesteld. Dat meldt Rijkswaterstaat. De reden voor het uitstellen is het uitlopen van de werkzaamheden aan de Kapperallee.

In opdracht van de gemeente Lochem wordt de Kapperallee opnieuw ingericht door aannemer Lock to Twente (L2T). Op 6 september stond de oplevering gepland, maar door onvoorziene omstandigheden gaat het langer duren. Rijkswaterstaat stelt daarom de werkzaamheden aan de Eefdesebrug uit. De werkzaamheden en bijbehorende afsluiting staan nu gepland op 23 september, inplaats van 9 september.

Liander

Bij de herinrichting van de Kapperallee moesten leidingen en kabels worden verlegd. Het verleggen moet worden gedaan door netbeheerder Liander. Maar door omstandigheden is dit later gebeurd dan gepland. "Hierdoor kon L2T pas een week later starten met de bouw van de brug over de nieuwe sluis. Ook bleek dat het brugdek van de bestaande sluis meer herstelmaatregelen nodig heeft dan verwacht. Dit heeft gevolgen voor de planning en beschikbaarheid van het materieel." laten de gemeente en Rijkswaterstaat weten.

De uitloop is beperkt tot twee weken. Om te voorkomen dat twee routes tegelijk afgesloten zouden worden heeft Rijkswaterstaat de andere werkzaamheden uitgesteld. De afsluiting van de brug duurt nu tot 2 december.

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.