SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Kermis Brummen gaat, ondanks nieuwe organisator, niet vernieuwen

BRUMMEN - De Brummense kermis, die dit weekend weer zal plaatsvinden, zal niet anders zijn dan andere jaren. De nieuwe organisatoren hebben besloten weinig te vernieuwen. 

Voor de buitenwereld zal het lijken alsof er niks gebeurd is het afgelopen jaar. Dat terwijl er een nieuwe eigenaar horecagelegenheid Concordia onder zijn vleugels heeft genomen. Concordia organiseert elk jaar het evenement. Mede-Organisator Theo van Enckevort spreekt van een "bruisend kermisprogramma." Er zullen een aantal (relatief onbekende) DJ's muziek draaien en er zullen coverbands spelen. 

Vergunning

Enckevort beaamt dat het lijkt alsof de kermis hetzelfde gaat zijn als voorheen. "Dat heeft alles met de korte tijdspanne te maken. Wij moesten in mei al de vergunning aanvragen bij  de gemeente", legt hij uit. Toen wisten ze nog maar net dat ze de kermis konden gaan organiseren. Dus het was kort dag: "Om dat niet mis te lopen hebben we het draaiboek en vergunning van afgelopen jaren als leidraad genomen en ingediend."

"De tent is speciaal voor de jeugd met iets hardere muziek"
Organisator Theo Enckevort

Toch zullen er volgens hem wat dingen anders zijn. Ze hebben de indeling van het buitenterrein wat anders ingericht. "De tent is speciaal voor de jeugd met iets hardere muziek. op het voorterrein is er wel muziek maar niet meer zo bepalend als vroeger." Voor de rest zal het dus redelijk hetzelfde zijn. 

Intern

Binnen de organisatie zal er ook wat veranderen. De organisatoren proberen meer samen te werken met verenigingen in Brummen. Ze verwachten van hen dat ze alle Brummenaren van een borrel zullen voorzien. " Zo zullen er vijf verenigingen de centrale bar bezetten op het buitenterrein", legt Enckevort uit. Ook hebben ze de handen ineen geslagen met Brummense ondernemers, die de snacks zullen verzorgen. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.