Eefdesebrug binnenkort dicht voor onderhoud

  •  Dat wordt omrijden!
  •   19 augustus 2019 - 07:45
  •  

EEFDE/ZUTPHEN - Rij je geregeld over de Eefdesebrug? Dan moet je vanaf 9 september gaan omrijden. De brug is dan dicht voor werkzaamheden. De Eefdesebrug is de op één na westelijkste verkeersbrug over het Twentekaal en verbindt Eefde en Zutphen.

De brug zal maandag 9 september tot maandag 18 november tien weken lang gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Al het verkeer, waaronder het openbaar vervoer, wordt omgeleid via de Polbrug (N348). Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de Eefdesebrug. Wel moeten zij rekening houden met tweerichtingsverkeer op één fietspad. Daarnaast kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de brug bij Sluis Eefde (Kapperallee).

Onderhoud

Er zullen verschillende dingen gebeuren die de brug beter zullen maken. Op de brug zelf zal het betondek gerepareerd worden, er komt een nieuwe asfaltlaag op, een nieuwe slijtlaag wordt toegevoegd en ook de voegovergangen zullen vervangen worden. Ook de constructie wordt aangepakt. De stalen leuningen, stalen hangers, steunpunten een de betonnen boogconstructie krijgen een onderhoudsbeurt.

Chroom-6

In de verf op de stalen delen van de brug is het omstreden chroom-6 aangetroffen. Bij uitvoering van werkzaamheden waarbij de verf op het object is toegevoegd kunnen gezondheidsrisico's opstaan, wanneer hier niemand op verdacht is. Rijkswaterstaat zal het bij de brug goed aanpakken. "De veiligheid van onze eigen werknemers, maar ook de veiligheid van de werknemers van de opdrachtnemer en derden moet hierbij te allen tijde gegarandeerd zijn", leggen ze uit. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.