Het type vliegtuig dat is neergestord.

Vliegtuigwrak in Eefde komt in november uit de grond

  •  Een behoorlijke klus
  •   13 augustus 2019 - 14:41
  •  

EEFDE - Het vliegtuigwrak in Eefde met mogelijke stoffelijke resten van een Engelse piloot, wordt in november uit de grond gehaald. Dat meldt de Lochemse burgemeester Sebastiaan van 't Erve. In september is er een informatieavond over de berging.

In het wrak liggen mogelijk nog de stoffelijke resten van piloot Flight Sergeant W.R.S. Hurrel. In april ging de gemeente akkoord met de berging, mede als eerbetoon aan de omgekomen piloot en zijn nabestaanden. Ook de grondeigenaar geeft zijn volledige medewerking.

Berging

Het vliegtuig ligt in een landbouwperceel aan de Scheuterdijk in Eefde. Defensie heeft enige tijd terug uitgebebreid onderzoek gedaan naar de crash. Tot op de dag van vandaag wordt de piloot nog vermist. Er wordt gedacht dat zijn stoffelijke resten te vinden zijn in het wrak.

Op 26 september 1944 ging het mis. De Slag om Arnhem liep ten einde en de geallieerden waren druk op land en in de lucht. Een aanval van een Duits jachtvliegtuig bracht het Britste vliegtuig naar beneden.

Dinsdagavond 3 september is er een informatieavond. Daar wordt uitgelegd hoe het vliegtuig uit de grond gehaald zal worden. De berging wordt betaald uit het programma berging vliegtuigwrakken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.